Fitlet-logo

Fitlet

Baggrund

Min Fitlet iA 10 er en erstatning for min FitPC 2 og min Lex Barebone. Den nye maskine har en serielport og to 1Gbit-netstik, så jeg kan også bruge maskinen som router, hvis det skulle blive nødvendigt. Nu bruger jeg maskinen som NTP-server og web-cache.


Tilbage til toppen af siden.

Hardware

CPU'en er en AMD A10 Micro-6700T SoC med fire CPU-kerner. Af forbindelser til omverdnen er der to netværkstik, fem USB-stik, og en RS-232 seriel port, der kræver en adapter. Der er to HDMI-udgange Der er lydudgang og mikrofonindgang.

Fitlet-maskinen leveres uden RAM eller disk, så det skal eftermonteres. Det var en fordel for mig, at jeg havdre samlet min NUC, da fremgangsmåden er nogenlunde den samme. RAM monteres som i en gængs bærbar PC. Montering af mSATA-harddisk krævede, at WiFi-kortet blev taget ud af stikket først.


Tilbage til toppen af siden.

Grundlæggende installation

Jeg har installeret FreeBSD på maskinen, og da jeg ikke kender så meget til det styresystem endnu, har jeg ikke ændret meget i forhold til standarden. Jeg har ikke forsøgr at optimere bootprocessen, for det ladet til, at det, der tager længst til sker i BIOS.


Tilbage til toppen af siden.

Kendte problemer

Det lader til, at maskinen forstyrer mit radiour. Jeg bruger ikke WiFi, så jeg tror ikke, det er problemet.


Tilbage til toppen af siden.

Kilder


Tilbage til toppen af siden.
Tilbage til hovedsiden.