Fitlet-logo

Fit-PC 4

Baggrund

Min Fit PC 4 er en erstatning for min NUC. Den nye maskine har en serielport og to 1Gbit-netstik, så jeg kan også bruge maskinen som router, hvis det skulle blive nødvendigt. Nu bruger jeg maskinen som webserver og meget andet.


Tilbage til toppen af siden.

Hardware

CPU'en er en AMD GX-420CA SoC med fire CPU-kerner. Af forbindelser til omverdnen er der to netværkstik, fem USB-stik, og en RS-232 seriel port, der kræver en adapter. Der er to HDMI-udgange Der er lydudgang og mikrofonindgang.

FitPC-maskinen leveres uden RAM eller disk, så det skal eftermonteres. Det var en fordel for mig, at jeg havdre samlet min NUC, da fremgangsmåden er nogenlunde den samme. RAM monteres som i en gængs bærbar PC. RAM fra NUC-maskinen kunne genbruges. Jeg bestilte maskinen med harddisk, men monterede også en mSATA disk fra min NUC. Det betød, at de to diske kom til at sidde op ad hinanden, og det gjorde tilsyneladende, at mSATA-disken holdt op med at virke.


Tilbage til toppen af siden.

Linuxkernen

I forhold til min NUC er der kun få ændringer i opsætningen. Processor family er sat til Generic-x86-64. Dwt er vigtigt, da der findes instruktioner til Intes CPU, som ikke kan bruges med Fit-PC4's CPU. Jeg har valgt AMD ACPI2Platform devices support for forhindre ACPI-fejl.

Driveren er til netkortet er Network Device Support -> Ethernet driver support -> Intel devices -> Intel(R) PCI-Express Gigabit Ethernet support

Jeg måtte aktivere Device drivers -> USB -> PCI based USB host interface for at få USB til at virke.


Tilbage til toppen af siden.

Grundlæggende installation

Jeg har installeret Gentoo Linux på maskinen efter boot fra en USB-nøgle med System Rescue CD. Jeg har ikke installeret en grafisk brugergr/aelig;nseplade, da maskinen skal bruges som server.


Tilbage til toppen af siden.

Kendte problemer

Jeg havde oprindeligt sat både en mSATA-disk fra min NUC og en almindelig SSD i maskinen, men den lille mSATA-disk fik det tilsyneladende for varmt. Det lykkedes at kopiere data fra den, men efter kort tid kirkede den slet ikke.


Tilbage til toppen af siden.

Kilder


Tilbage til toppen af siden.
Tilbage til hovedsiden.